Sládkem na zkoušku

Sládkem na zkoušku

5,000.00 6,000.00 

Darujte zážitek!
Máte ve svém okolí někoho, kdo je gurmán a milovník chmelového moku? Tvrdí, že pivo je všelék, ale tuší vůbec, z čeho a jak se pivo vyrábí a chcete mu udělat radost?

Udělejte ho sládkem na jeden den, dopřejte mu stát se sládkem na zkoušku v pivovaru Monopol.

Po celou dobu pivního zážitku se bude váš gurmán aktivně podílet na výrobě piva po boku zkušeného sládka, vlastně sládkové, protože pivo pro naši restauraci vaří žena. Držitelka mnoha ocenění ho zasvětí do tajemství, jak vyrobit tak ceněné pivo a zkusí si, jak probíhá celý proces uvaření piva.
Za 3 až 5 týdnů, podle toho, jaké pivo si sám uvařil, dostane domů v dárkové balení 15 litrů zlatavého moku, na jehož výrobě se podílel.
Zbývá Vám jen popřát mu k přípitku „Na zdraví!“ a věřte, že se bude dmout pýchou, protože pivo vlastnoručně uvařené je prostě nejlepší.

Zážitek zahrnuje:

  • aktivní účast při výrobě piva s paní sládkovou, která mu bude říkat, co máte dělat, a také vysvětlovat, proč to tak má dělat. Dozvíte se spoustu informací nejen o výrobě piva, ale o všem, co s pivem souvisí. Po celou dobu bude pracovat v čistém prostředí, pouze s přírodními surovinami a vyzkouší si šrotování sladu, přípravu varny, vystírku, rmutování, chmelení, různá měření v průběhu výroby, přípravu kvasnic, spílání a vůbec všechno, co s výrobou piva souvisí,
    ochutnání všech aktuálně navařených piv na čepu a neomezená konzumace piva v průběhu celého dne,
  • oběd dle individuálního výběru z denní nabídky naší restaurace,
  • dárkové balení „vlastnoručně piva“ po jeho uležení,
  • certifikát od paní sládkové,
  • a samozřejmě si odvezete bohaté zkušenosti a den plný zážitků.

 

Cena:

  • 5.000 Kč pro 1 osobu
  • 6.000 Kč pro 2 účastníky

 

Den vaření:
Pouze všední dny. Na konkrétním termínu je třeba se předem domluvit.

Časová náročnost:
Pracovní den naší paní sládkové začíná od 6:00 hod. Doba procesu přípravy várky je 8-10 hodin. Na něm samozřejmě záleží, jestli s naší paní sládkovou absolvuje celý den, zda přijde déle, nebo odejdete dřív.

Vhodné oblečení:
Doporučujeme pracovní (sportovní boty) a oblečení na převlečení .

Kontakt:
e-mail: pivovar@pivovarmonopol.cz
telefon: +420 773 151 743

S pivovarským pozdravem „Dej Bůh štěstí!“

Vinná karta
Restaurace Garden

Polední menu
Pivovarská restaurace

Salát pro tento týden: Míchaný zeleninový salát s jogurtovým dresinkem a smaženými kuřecími stripsy v cornflakes strouhance A:1,3,7            209,-                              

Pondělí 20.10.

Polévka: Dršťková polévka z hlívy ústřičné s majoránkou A:1,7                                                                                                                            45,-

  1. Krůtí ragú s houbami a kořenovou zeleninou podávané s bramborovými rösti A:1,3,7              199,-                                     
  2. Vepřové kostky na pepři podávané s jasmínovou rýží A:3,7,10               179,-                                                 
  3. Špenátové lasagne s ricottou a bešamelem A:1,7  179,- 
  4. Salát: Dle týdenní nabídky

Úterý 21.10.

Polévka: Kuřecí vývar s masem, zeleninou a vaječnou sedlinouA:1,3,7              45,-

  1. Hovězí nudličky na zeleném pepři s houskovým knedlíkem A:1,3,7          179,-
  2. Rybí filé zapečené s rajčaty a vejci, bramborová kaše, rajčatový salátekA:3,4,7            169,-
  3. Zeleninové rizoto sypané sýrem gouda, kyselá okurka A:1,3,7                 169,-
  4. Salát: Dle týdenní nabídky

Středa 22.10.

Polévka: Česnekový krém se smetanou a máslovými krutony A:1,3,7                                                      45,-

Denní tip: Jelení ragů s kořenovou zeleninou a bramborovými lokšemiA:1,3,7,9                 229,-         

  1. Pečená vepřová roláda, dušený špenát, bramborový knedlíkA:1,3,7               179,-
  2. Zapečené francouzské brambory s uzeným masem, vejci a hráškem, kyselá okurkaA:3,7             169,-
  3. Zapečená brokolice s karotkou, vejci, modrým sýrem a máslovým bramboremA:3,7   179,-                                       
  4. Salát: Dle týdenní nabídky

Čtvrtek 23.10.

Polévka: Hovězí vývar se zeleninou a nudlemiA:1,3,7  45,-            Denní tip: Pomalu tažený hovězí krk na česneku s listy mladého špenátu podávaný na bramborové kaši A:1,3,7 219,-

  1. Vepřová játra na slanině s jasmínovou rýží A:7 189,-
  2. Smažená krkovice s bramborovou kaší, kyselá okurka A:1,3,7       179,-                       
  3. Kynuté borůvkové knedlíky se sladkým pacholíkem, máslo, borůvková omáčka, A:1,3,7            179,-
  4. Salát: Dle týdenní nabídky

Pátek 24.10.

Polévka: Tradiční bramboračka A:1,3,9,7  45,-                

Denní tip: Pečený králičí hřbet na česneku, dušený špenát, bramborové knedlíkyA:1,3,7                         219,-                    

  1. Rakouské špecle s kousky uzené krkovice, kysaným zelím a smaženou cibulkou A:1,3,7             179,- 
  2. Kuřecí asijská směs s kokosovým mlékem, kurkumou a zázvorem, jasmínová rýžeA:1,3,7             169,-
  3. Smažené květákové placičky, máslový brambor, česnekový zákys A:1,3,7            169,-
  4. Salát: Dle týdenní nabídky

Vinná karta
Pivovarská restaurace

Polední menu
Restaurace Garden

Polévka

Hlavní chod

  • Moravský vrabec 239,-Kč

    bramborový knedlík, bílé zelí, vídeňská cibulka A:1,3,7

  • Kuřecí kung pao 239,-Kč

    jasmínová rýže, jarní cibulka, sezamA:1,3,6,11

  • Smažený sýr v panko strouhance 249,-Kč

    pečené grenaille, domácí tatarská omáčkaA:1,3,7