Naše kavárna je součástí celého projektu pivovar-hotel Monopol a najdete ji hned při vstupu z Masarykovy třídy. Návštěvou kavárny se vrátíte v čase. Dýchne na Vás atmosféra příjemné prvorepublikové decentnosti. Dopřejte si chvilku klidu, posaďte se u nás do pohodlných křesílek a vychutnejte si svůj šálek voňavé kávy či nějaké směsi bylinného čaje. Kávu pro Vás připravujeme ze speciální směsi, pražené přímo pro nás v pražírně COFFESPOT. Naše káva je směsí indických zrn v poměru 90% arabica a 10% robusta. Rádi Vám také poradíme s výběrem našich domácích limonád. Není větší zážitek, než ochutnat naší levandulovou limonádu, vyráběnou poctivým výluhem z kvetoucí levandule. I ledové čaje jsou součástí naší domácí výroby a stoji za ochutnání.
A pokud by Vás honila mlsná, doporučujeme ochutnat z výběru našich dortíků, které připravuje náš kreativní cukrář každý den čerstvé. Samozřejmě se musíme pochlubit prestižním oceněním „Regionální potravina“ se zákuskem „Větrník“, který se u nás stává pomalu proslulým. Přestaňte se bránit představě o vysokém kalorickém příjmu a prostě si dopřejte na co máte chuť.
Těšíme se, až díky nám bude i Váš den krásnější. A pro nás není krásnějšího pocitu, než spokojený host.
Salát pro tento týden: Zeleninový salát s hruškou, plátky kachního prsa, medový dresink s chilli, máslové krutony A:1,3,7,10 239,-
Pondělí 24.11.
Polévka: Dýňový krém A:1,9 ,7 45,-
Úterý 25.11.
Polévka: Hovězí vývar s nudlemi a zeleninou A:1,3,9 45,-
Středa 26.11.
Polévka: Gulášová polévka s bramborami a majoránkou A:1,9 45,-
Denní tip: Smažená mořská štika s bramborovým salátem A:3,4,7 229,-
Čtvrtek 27.11.
Polévka: Silný kuřecí vývar se zeleninou a kapáním A:1,3,7,9 45,-
Denní tip: Hovězí svíčková s houskovým knedlíkem, šlehačka, brusinky, A:1,3,7,10 199,-
Pátek 28.11.
Polévka: Celerový krém s máslovými krutóny A:1,3,7,9 45,- Denní tip: Kuřecí stehenní steak, restované fazolky se slaninou, opeč. brambor, česnek. dipA:1,3,7 189,-
pastiňákové pyré, vinná redukce, glazovaná červená řepa A:7,9,12
salát Coleslaw, rozpečený chléb A:1,3,7,9
emulze z tymiánu, pak choi A:2,7,12